Pomnik wojenny (Słupsk)

I Liceum Ogólnokształcące im. Bolesława Krzywoustego

Gymnasium - Oberrealschule, Stephan-Oberrealschule

Stephan-Oberrealschule i wreszcie Stephanschule, liceum dla chłopców. W 1931 r. szkoła liczyła 18 klas z 24 nauczycielami i uczęszczało do niej ok. 500 uczniów. Nazwa szkoły pochodziła od Heinricha von Stephana (1831-1897) urodzonego w Słupsku, organizatora niemieckiego systemu pocztowego i współzałożyciela Światowego Związku Pocztowego. Był dyrektorem generalnym poczty Rzeszy, członkiem pruskiej rady państwa i dworu pruskiego. Uroczyste nadanie imienia nastąpiło 7 stycznia 1931 r. w stulecie urodzin ...
Stephan-Oberrealschule i wreszcie Stephanschule, liceum dla chłopców. W 1931 r. szkoła liczyła 18 klas z 24 nauczycielami i uczęszczało do niej ok. 500 uczniów. Nazwa szkoły pochodziła od Heinricha von Stephana (1831-1897) urodzonego w Słupsku, organizatora niemieckiego systemu pocztowego i współzałożyciela Światowego Związku Pocztowego. Był dyrektorem generalnym poczty Rzeszy, członkiem pruskiej rady państwa i dworu pruskiego. Uroczyste nadanie imienia nastąpiło 7 stycznia 1931 r. w stulecie urodzin patrona.

Gimnazjum w Słupsku
    Słupsk, gimnazjum i kościół.