Budynek nr 5a

Familien-Pension am Kurpark, Dresdner Jugendheim

Dom nr 5a przy ul. Zdrojowej w Międzyzdrojach to dawny ośrodek kolonijny - Dresdner Jugendheim (na pocztówce z roku 1935 widać jego ówczesną nazwę Marie Anna). Wcześniej był to pensjonat rodzinny (Familien-Pension am Kurpark) przy Parkstrasse 6, którego właścicielka, panna H. Schreckhaase, reklamowała go następująco: "Naprzeciw Parku Zdrojowego, 2 minuty drogi od molo, między kąpieliskiem męskim a damskim. Pokój z balkonem i widokiem na morze, dyskretna lokalizacja. Światło elektryczne i wodociąg ...
Dom nr 5a przy ul. Zdrojowej w Międzyzdrojach to dawny ośrodek kolonijny - Dresdner Jugendheim (na pocztówce z roku 1935 widać jego ówczesną nazwę Marie Anna). Wcześniej był to pensjonat rodzinny (Familien-Pension am Kurpark) przy Parkstrasse 6, którego właścicielka, panna H. Schreckhaase, reklamowała go następująco: "Naprzeciw Parku Zdrojowego, 2 minuty drogi od molo, między kąpieliskiem męskim a damskim. Pokój z balkonem i widokiem na morze, dyskretna lokalizacja. Światło elektryczne i wodociąg w budynku, współczesne umeblowanie. Więcej informacji - na żądanie. W sezonie wiosennym i jesiennym - niższe ceny."

Willa "Andre" w Międzyzdrojach.
    Familien-Pension am Kurpark w Międzyzdrojach.
    Fremdenheim Am Kurpark.
    Fremdenheim Am Kurpark. w Międzyzdrojach.
    Dresdner Jugendheim w Międzyzdrojach.
    Budynek nr 5a przy ul. Zdrojowej w Międzyzdrojach, dawniej Dresdner ...
    Dresdner Jugendheim - wejście do stołówki.
    Dresdner Jugendheim Marie Anna w Międzyzdrojach.
    Budynek nr 5a.
    komentarze: 0
    Budynki 5 i 5a przy ulicy Zdrojowej por. https://polska-org.pl/8659960,foto.html?idEntity=7246033 ...
    Budynek nr 5a wraz z budynkiem nr przekształcony w apartamentowiec ...