Transgraniczne połączenie Świnoujście - Kamminke na wyspie Uznam

Transgraniczne połączenie Świnoujście - Kamminke na wyspie Uznam wg. projektu opisanego na stronie

Celem projektu była poprawa infrastruktury drogowej poprzez budowę transgranicznego połączenia komunikacyjnego pomiędzy Świnoujściem i Kamminke w południowej części polsko-niemieckiej wyspy Uznam.
W ramach realizacji projektu „Transgraniczne połączenie Świnoujście - Kamminke na wyspie Uznam” powstała polsko-niemiecka infrastruktura komunikacyjna ...

W ramach realizacji projektu „Transgraniczne połączenie Świnoujście - Kamminke na wyspie Uznam” powstała polsko-niemiecka infrastruktura komunikacyjna w postaci ciągów pieszo-rowerowych po obu stronach polsko-niemieckiej granicy, mostu przez kanał torfowy (kanał stanowi naturalną granicę pomiędzy Polską i Niemcami) i punktu powitalnego z wiatą dla rowerzystów, pieszych, placem zabaw, miejscami postojowymi dla samochodów i autokarów. Budowa wyżej wymienionej infrastruktury przyczyniła się do połączenia komunikacyjnego dwóch sąsiadujących ze sobą obszarów turystycznych południowej części wyspy Uznam. Łącznie rozbudowano ok. 2,5 km dróg. Projekt zakończony.
Wg.

Transgraniczne połączenie Świnoujście - Kamminke na wyspie Uznam ...