Sośnia (420 m n.p.m.)
Tunelowa Góra (445 m n.p.m.)
Koziniec (462 m n.p.m.)

Wzgórza Dziwiszowskie

Małe pasmo górskie w południowo-zachodniej Polsce, w Sudetach Zachodnich, stanowiące mikroregion Kotliny Jeleniogórskiej.
Wzgórza położone są w północno-wschodniej części Kotliny Jeleniogórskiej, w dorzeczu Bobru i jego prawych dopływów. Wciśnięte są między Wzgórza Łomnickie na południu a Góry Kaczawskie na północnym wschodzie stanowią naturalną północno-wschodnią granicę Kotliny Jeleniogórskiej. Pasmo ciągnie się na kierunku NW - SE od miejscowości Jeżów Sudecki na północnym zachodzie, do zachodnich ...
Wzgórza położone są w północno-wschodniej części Kotliny Jeleniogórskiej, w dorzeczu Bobru i jego prawych dopływów. Wciśnięte są między Wzgórza Łomnickie na południu a Góry Kaczawskie na północnym wschodzie stanowią naturalną północno-wschodnią granicę Kotliny Jeleniogórskiej. Pasmo ciągnie się na kierunku NW - SE od miejscowości Jeżów Sudecki na północnym zachodzie, do zachodnich granic Trzcińska na południowym wschodzie. Po stronie południowo-zachodniej Wzgórza graniczą z macierzystą kotliną a od południa od Wzgórz Łomnickich i Gór Sokolich oddzielone są doliną Bobru.