2018 - 2020 Budowa osiedla Krakowska 37

Osiedle Krakowska 37

Krakowska 37 - osiedle mieszkaniowe firmy Atal S.A. zlokalizowane na terenie dawnych magazynów przy Krakowskiej 37-45. W ramach inwestycji powstały dwa budynki w których znalazło się 255 mieszkań (powierzchnia od 14,5 do 84 m2) oraz 11 lokali usługowych. Do dyspozycji mieszkańców przewidziano parking podziemny na 81 samochodów. Projekt: Kuryłowicz & Associates (APAKA). Zdjęcia z budowy:

Ze względu na plan zagospodarowania przestrzennego wykluczający budowę w tym rejonie budynków wielorodzinnych, mieszkania na tym osiedlu oficjalnie nazywane są "lokalami inwestycyjnymi".

Wcześniej w tym miejscu stały budynki: oraz

Budowa kompleksu Krakowska 37, widok z sąsiedniej posesji. W oddali ...