2018 - Katastrofa budowlana

W środę 14 marca około godz. 8.00 Państwowa Straż Pożarna w Dzierżoniowie powiadomiona została o zawaleniu się jednej ze ścian nośnych budynku przy ul. Brzegowej 89. Właścicielka, mieszkanka domu zdarzyła się ewakuować, gdy tylko dom i ściany zaczęły trzeszczeć. Przedstawiciele władz miasta, którzy byli na miejscu zapewnili tymczasowe lokum w pobliskiej szkole, również obiecali że przy pomocy lokalnej firmy budowlanej zabezpieczą teren i pomogą w sprzątnięciu. Jednak gdy poszkodowana przyszła po ...
W środę 14 marca około godz. 8.00 Państwowa Straż Pożarna w Dzierżoniowie powiadomiona została o zawaleniu się jednej ze ścian nośnych budynku przy ul. Brzegowej 89. Właścicielka, mieszkanka domu zdarzyła się ewakuować, gdy tylko dom i ściany zaczęły trzeszczeć. Przedstawiciele władz miasta, którzy byli na miejscu zapewnili tymczasowe lokum w pobliskiej szkole, również obiecali że przy pomocy lokalnej firmy budowlanej zabezpieczą teren i pomogą w sprzątnięciu. Jednak gdy poszkodowana przyszła po trzech godzinach, była zaskoczona że po budynku zostały tylko zgliszcza. Więcej zdjęć i filmy jak sypie się ściana /Krzysztof Bach 2018/

Widok na zwalony szczyt domu. Władze miasta decydują co można ...
    Widok na dom na chwilę przed zawaleniem szczytu. Pogotowie gazowe ...