Szkoła Morska

Szkoła Morska w Gdyni powstała w roku 1998 na bazie wieloletnich doświadczeń związanych z prowadzeniem Ośrodka Szkoleniowego dla marynarzy i oficerów statków morskich oraz pracowników gospodarki morskiej. Jest szkołą policealną niepubliczną, szkoli w zawodach oficera nawigatora i oficera mechanika statku morskiego oraz marynarza i motorzysty.
Słuchaczami Szkoły Morskiej w Gdyni mogą zostać osoby posiadające świadectwo ukończenia szkoły średniej i spełniający warunki zdrowotne wymagane od osób wykonujących ...
Słuchaczami Szkoły Morskiej w Gdyni mogą zostać osoby posiadające świadectwo ukończenia szkoły średniej i spełniający warunki zdrowotne wymagane od osób wykonujących pracę na statkach morskich.
Egzamin wstępny obejmuje test pisemny z języka angielskiego oraz test psychologiczny stwierdzający przydatność do pracy na morzu.

Szkoła Morska w Gdyni przy ul. Polskiej 13a.
    Budynek Szkoły Morskiej przy ul. Polskiej 13a.