Stacja metra Natolin

Stacja metra Natolin – stacja linii M1 metra w Warszawie zlokalizowana przy skrzyżowaniu al. Komisji Edukacji Narodowej i ul. Belgradzkiej. Nazwa stacji została nadana uchwałą Rady Narodowej m.st. Warszawy 16 grudnia 1983. Stacja jednokondygnacyjna, dwunawowa, z jednym rzędem słupów pośrodku peronu. Peron-wyspa ma szerokość 10 m i długość 120 m. Jest utrzymana w kolorach żółto-niebieskich. Na powierzchnię prowadzą schody oraz dwie windy dla niepełnosprawnych koło al. Komisji Edukacji Narodowej i ...
Stacja metra Natolin – stacja linii M1 metra w Warszawie zlokalizowana przy skrzyżowaniu al. Komisji Edukacji Narodowej i ul. Belgradzkiej. Nazwa stacji została nadana uchwałą Rady Narodowej m.st. Warszawy 16 grudnia 1983. Stacja jednokondygnacyjna, dwunawowa, z jednym rzędem słupów pośrodku peronu. Peron-wyspa ma szerokość 10 m i długość 120 m. Jest utrzymana w kolorach żółto-niebieskich. Na powierzchnię prowadzą schody oraz dwie windy dla niepełnosprawnych koło al. Komisji Edukacji Narodowej i Belgradzkiej. Na terenie stacji znajdują się niewielkie punkty handlowe, bankomat oraz toalety. Stacja przystosowana jest do pełnienia w razie konieczności funkcji schronu dla ludności cywilnej. Służą temu między innymi grube stalowe drzwi znajdujące się przy każdym wejściu na teren stacji.
Źródło opisu: Wikipedia

Stacja metra Natolin w Warszawie. Autor zdjęcia: Adamon, licencja ...