Wnętrza kościoła

We wnętrzu kościoła zachowało się kompletne wyposażenie z okresu jego budowy. Na wyróżnienie zasługuje piękny strop świątyni, z zachowanymi fragmentami barokowej polichromii z początku XVIII wieku. Ponadto godne uwagi są: późnobarokowy prospekt organowy i kamienna chrzcielnica oraz równie interesująca Pieta. Szczególne miejsce wśród zachowanego wyposażenia świątyni zajmuje pięknie wykonany drewniany ołtarz z obrazem pędzla Franciszka Liszki, ...
We wnętrzu kościoła zachowało się kompletne wyposażenie z okresu jego budowy. Na wyróżnienie zasługuje piękny strop świątyni, z zachowanymi fragmentami barokowej polichromii z początku XVIII wieku. Ponadto godne uwagi są: późnobarokowy prospekt organowy i kamienna chrzcielnica oraz równie interesująca Pieta. Szczególne miejsce wśród zachowanego wyposażenia świątyni zajmuje pięknie wykonany drewniany ołtarz z obrazem pędzla Franciszka Liszki, zięcia słynnego śląskiego malarza Michała Willmanna.

Ogólny widok wnętrza kościoła pw. Matki Boskiej Bolesnej w Tymowej ...
    Wnętrze kościoła.