2016-2017 Budowa obiektu produkcyjno-biurowego

Budynek C5

Budynek C5, wybudowany w latach 2016-2017 za kwotę ok. 17 mln zł, składa się z hali produkcyjno-magazynowej i budynku biurowo-socjalnego, o łącznej powierzchni ok. 6,5 tys. m2 i kubaturze ponad 67 tys. m³.
Najemcami hala produkcyjna będą m.in. firmy GE (na potrzeby montażu i badań szaf sterowniczychi, w tym szaf układów wzbudzenia generatorów i regulatorów turbin) i Fortaco (spawanie elementów ciężkich maszyn górniczych i portowych).
Na parterze części biurowej znajdują się będą biura i zaplecze ...
Na parterze części biurowej znajdują się będą biura i zaplecze socjalne związane z częścią produkcyjną obiektu. W pozostałej części - powierzchnie biurowe komercyjne.
Oficjalne, uroczyste otwarcie nowego obiektu odbyło się w dniu 06.11.2017r. W uroczystości wziął udział m.in. minister infrastruktury i budownictwa Andrzej Adamczyk i wojewoda dolnośląski Paweł Hreniak. Poświęcenia dokonał ks. Stanisław Pawlaczek z parafii pw. NMP na Piasku.
Zdjęcia z budowy: .

Najnowszy obiekt na terenie Wrocławskiego Parku Przemysłowego ...