Uroczyste otwarcie 1000 km autostrady
jerzy0: Pojazdy wojskowe z prawej to oficjalna defilada związana z uroczystością. Ściśle zaplanowany punkt programu jej przebiegu.
Pawilon handlowo - usługowy, ul. Kościuszki Tadeusza, gen., Katowice
Danuta B.: Nasze zadanie... aktualizacja najemców...? Szczególnie polecam uwadze Katowice:) Od dawna postuluję, by przyjmować określenia uniwersalne, zamiast "wdzięcznych" sklepów U Ani, czy innej Grażyny.<br> Dwa głosy na jednego, bach! Przegłosowany, zmieniamy:).
Budynek nr 11-12, ul. Bolesława Krzywoustego, Oleśnica
FM: Mieszkałem w nim w latach 1980-1993. Obecnie jego otoczenie wypiękniało, nie było wtenczas widocznych na zdjęciu ławeczek, tak zadbanej zieleni ani chodnika z kolorowych kostek.
FM: Na parterze po lewej stronie przez wiele lat mieścił się Urząd Pocztowy Oleśnica 3. Obecnie w tym miejscu znajduje się sklep z odzieżą używaną.
Obelisk upamiętniający 500 lat Olchowca, Olchowiec
FM: Skoro istnieje obiekt to przypisałem również do Domu Ludowego.
Śnieżka widziana z..., Karpacz
Zdzisław K.: Śnieżka puściła oko do fotografującego.

FM
FM
FM
Termit
Termit
Termit
Termit
FM
FM
Termit
FM
FM

Ojciec szklarz?

W listopadzie 1945 roku pojawił się we Wrocławiu krakowski malarz Eugeniusz Geppert, chyba już wtedy profesor.

/ /
Polecam nowe opowiadanie Zoni :)
YouPiter | 2017-06-18 10:56:06
Nazwisko jest napisane raz Geppert, dwa razy Gepertt.
YouPiter | 2017-06-18 13:40:10
Oczywiście, swego czasu byłem w Wytwórni Kitu, ale nie za kitem, ale służbowo. A zdjęcie z powodzi to fotka z moich zbiorów :)
ogór | 2017-06-18 19:38:07
Przy nastepnej wymianie okien zadbaj aby formą i ksztaltem przypominaly te oryginalne ze ślemionami i szprosami Opowiadanie cudowne jak zawsze
LeWz | 2017-06-24 15:24:05
Szprosy można wkleić po zewnętrznej stronie okna. Od zewnątrz nie ma różnicy, natomiast od strony wewnętrznej można się przyzwyczaić.