Wojskowa bocznica kolejowa nr 712 Żagań - Żagań Karliki

Żagań - Żagań Baza Paliw

Istnieje częściowo

Częściowo użytkowana bocznica kolejowa o długości ponad 3,5 km do rozlewni gazu oraz do Bazy Paliw nr 18 (Baza OLPP - obecnie nieczynna) przy ul. Lotników Alianckich 61. Bocznica jest użytkowana do km 2,2 gdzie znajdują się rampy czołowe umożliwiające załadunek pojazdów wojskowych (czołgi) z JW 5430. Jednostka utrzymuje bocznicę Za rampami bocznica jest nieużytkowana, częściowo rozkradzione są elementy torowiska, stąd jest nieprzejezdna. Na bocznicy są szyny z 1951 r. co pozwala nieco doprecyzować ...
Częściowo użytkowana bocznica kolejowa o długości ponad 3,5 km do rozlewni gazu oraz do Bazy Paliw nr 18 (Baza OLPP - obecnie nieczynna) przy ul. Lotników Alianckich 61. Bocznica jest użytkowana do km 2,2 gdzie znajdują się rampy czołowe umożliwiające załadunek pojazdów wojskowych (czołgi) z JW 5430. Jednostka utrzymuje bocznicę Za rampami bocznica jest nieużytkowana, częściowo rozkradzione są elementy torowiska, stąd jest nieprzejezdna. Na bocznicy są szyny z 1951 r. co pozwala nieco doprecyzować lata powstania bocznicy (moose)