Tablica nr 29 (Katedra)

Tablica nr 29 (Katedra) to jedna z 40 tablic Książęcej Trasy Turystycznej w Świdnicy. Trasa powstała w ramach projektu "Miejskie trasy turystyczne zintegrowanym produktem turystycznym miast czesko-polskiego pogranicza". Tablice wmurowane są w chodnik przy ważnych i historycznych obiektach (istniejących i wyburzonych). Tablica nr 29 dotyczy pobliskiej katedry św. Stanisława i św. Wacława - gotyckiej, trzynawowej świątyni z XIV wieku z wieżą o wysokości 103 m (najwyższą na Śląsku i piątą co do wysokości ...
Tablica nr 29 (Katedra) to jedna z 40 tablic Książęcej Trasy Turystycznej w Świdnicy. Trasa powstała w ramach projektu "Miejskie trasy turystyczne zintegrowanym produktem turystycznym miast czesko-polskiego pogranicza". Tablice wmurowane są w chodnik przy ważnych i historycznych obiektach (istniejących i wyburzonych). Tablica nr 29 dotyczy pobliskiej katedry św. Stanisława i św. Wacława - gotyckiej, trzynawowej świątyni z XIV wieku z wieżą o wysokości 103 m (najwyższą na Śląsku i piątą co do wysokości w Polsce).
Więcej w artykule .
Przebieg trasy i lokalizacja tablic: .