Niedźwiedna

Weisbrodt

Nazwa miejscowości po 1945 r. Tymczasowa: Białobrody. [źródło: Dawna strona „kłodzkikatek.pl”] Nazwa urzędowa: Niedźwiedna, wieś, pow. bystrzycki, d. nazwa Weisbrodt [M. P. 1948 nr 14 poz. 55, obow. od 12.02.1948 r.]. W północnej części przystanek kolejowy: Bystrzyca Kłodzka Przedmieście. Zmiany administracyjne: Dz.U. 1961 nr 54 poz. 308, obow. od 31.12.1961 r. - W powiecie bystrzyckim, województwie wrocławskim, włącza się do miasta Bystrzycy Kłodzkiej, z gromady Wilkanów, obszar wsi Niedźwiedna. ...
Nazwa miejscowości po 1945 r.
Tymczasowa: Białobrody. [źródło: Dawna strona „kłodzkikatek.pl”]
Nazwa urzędowa:
W północnej części przystanek kolejowy: Bystrzyca Kłodzka Przedmieście.
Zmiany administracyjne:
włącza się do miasta Bystrzycy Kłodzkiej, z gromady Wilkanów, obszar wsi Niedźwiedna.
Status i nazwa aktualna:
- Niedźwiedna, część miasta Bystrzyca Kłodzka, gm. Bystrzyca Kłodzka, powiat kłodzki, SIMC: 1063936.
Źródło: ISAP: [Wynot. Stan]