Lotniczy Instytut Kartograficzny (dawny)

Aerokatographisches Institut A.G.

AKI - Aerokatographisches Institut A.G. Breslau.
Przedsiębiorstwo usługowe wykonujące zdjęcia fotogrametryczne, powstało we Wrocławiu w latach 1925-26. Zdjęcia sygnowane były skrótem AKI i kolejnym numerem. Centrala firmy mieściła się początkowo przy Goethe Str. 58 (ul. Wielka - północna pierzeja pomiędzy ul. Komandorską i ul. Ślężną). Kolejnym adresem była Tauentzien Str. 29 gdzie znajdowała się również drukarnia firmy. Natomiast pod dawnym adresem rozpoczęło działalność Schlesischer Verein für ...

Kolejnym adresem była Tauentzien Str. 29 gdzie znajdowała się również drukarnia firmy.
Natomiast pod dawnym adresem rozpoczęło działalność Schlesischer Verein für Luftfahrt (Śląskie Towarzystwo Żeglugi Powietrznej).

Hala Stulecia i Tereny Wystawowe z lotu ptaka widziane od północnego ...
    Informacja handlowa Aerokatographisches Institut A.G. z siedzibą ...