2016 - Remont dziedzińca wejściowego

W budowie

Prace remontowe dziedzińca wejściowego przed Muzeum Porcelany w Wałbrzychu realizowane są w ramach programu Zintegrowanych Inwestycji Terytorialnych dla Aglomeracji Wałbrzyskiej. W ramach inwestycji m.in. wymieniona zostanie nawierzchnia dziedzińca, wyremontowane zostaną schody i ogrodzenie, a wokół Pałacu Albertich, w którym mieści się Muzeum Porcelany zainstalowana zostanie iluminacja. Koszt inwestycji finansowanej ze środków ZIT oraz Gminy Wałbrzych wyniesie 191.589,99 zł. Źródło opisu: www.muzeum.walbrzych.pl. ...

Przebudowa placu i schodów przed muzeum.
    Remont dziedzińca muzeum.