2016 - 2018 Budowa odcinka wschodniego
Rondo R4
Przejście dla zwierząt PZ8
Estakada WD7
Rondo R5

Odcinek wschodni (obwodnica Kłodzka)

Odcinek wschodni obwodnicy Kłodzka w całości przebiega w granicach wsi Jaszkowa Dolna. Jest to w większości teren poligonu wojskowego od planowanego ronda R4 na DK 46 (0,8 km od granicy miasta), do nowego ronda R5 za krótką estakadą nad potokiem Jaszkówka. Jest to złączenie z ul. Wyspiańskiego i dotychczasowym przebiegiem DK 33 na południe. Długość nowego łącznika (poligonowego)wynosi 2,57 km.

Dotychczasowy odcinek DK 33 na południe, do nowego ronda R3 (obecne skrzyżowanie z drogą do wsi Marcinów) ...

Dotychczasowy odcinek DK 33 na południe, do nowego ronda R3 (obecne skrzyżowanie z drogą do wsi Marcinów) zostanie wyremontowany i dostosowany do nowych wymogów. Rondo R3 będzie połączone nowym łącznikiem z rondem R6 na południowym odcinku nowej obwodnicy, na granicy wiosek Żelazno i Krosnowice.

Wschodni odcinek obwodnicy ma kategorię obciążenia ruchem KR4 i planowaną prędkość 60 km/h.

Zdjęcia z budowy: