XXX Festiwal Filmowy Pol-8

Na jubileuszowym Festiwalu Pol-8, który odbył się w dniach 19-22 września 1996 r., w Konkursie Krajowym zaprezentowano 27 filmów. Jury w składzie: Sylwester Chęciński (reżyser filmowy) – przewodniczący, Stanisław Puls (członek Sekretariatu UNICA), Krzysztof Nowak-Tyszowiecki (reżyser filmowy) Grand Prix przyznało Leszkowi Boguszewskiemu z AKF "Sawa" Warszawa za film „Powrót”. W Konkursie Międzynarodowym jury w składzie: Stanisław Puls – przewodniczący, Rainer Hässelbarth, Andreas Lippitz, Krzysztof ...
Na jubileuszowym Festiwalu Pol-8, który odbył się w dniach 19-22 września 1996 r., w Konkursie Krajowym zaprezentowano 27 filmów. Jury w składzie: Sylwester Chęciński (reżyser filmowy) – przewodniczący, Stanisław Puls (członek Sekretariatu UNICA), Krzysztof Nowak-Tyszowiecki (reżyser filmowy) Grand Prix przyznało Leszkowi Boguszewskiemu z AKF "Sawa" Warszawa za film „Powrót”. W Konkursie Międzynarodowym jury w składzie: Stanisław Puls – przewodniczący, Rainer Hässelbarth, Andreas Lippitz, Krzysztof Nowak-Tyszowiecki oraz Lidia Zakrzewska po obejrzeniu 42 filmów Grand Prix przyznało filmowi „Spowiedź” Jiriego Vejdelki (Czechy).

Plakat festiwalowy.