XXVII Festiwal Filmowy Pol-8

W 1993 r. zmienione władze Federacji Amatorskich Klubów Filmowych w Polsce podjęły decyzję o dalszym organizowaniu Festiwalu Pol-8 w Polanicy-Zdroju, nadając mu jednocześnie imię Józefa Milki. Zespół Festiwali Polanickich (Pol-8 i OKFA) odbył się w dniach 30 września - 3 października 1993 r. Festiwal Pol-8 ze względu na niewielką ilość nadesłanych filmów trwał tylko jeden dzień (30 września). Nadesłano i zakwalifikowano do konkursu 11 filmów. Jury w składzie: Stanisław Lenartowicz (reżyser filmowy) ...
W 1993 r. zmienione władze Federacji Amatorskich Klubów Filmowych w Polsce podjęły decyzję o dalszym organizowaniu Festiwalu Pol-8 w Polanicy-Zdroju, nadając mu jednocześnie imię Józefa Milki. Zespół Festiwali Polanickich (Pol-8 i OKFA) odbył się w dniach 30 września - 3 października 1993 r. Festiwal Pol-8 ze względu na niewielką ilość nadesłanych filmów trwał tylko jeden dzień (30 września). Nadesłano i zakwalifikowano do konkursu 11 filmów. Jury w składzie: Stanisław Lenartowicz (reżyser filmowy) – przewodniczący, Sylwester Chęciński (reżyser filmowy), Waldemar Krzystek (reżyser filmowy) i Tadeusz Wudzki (reżyser filmowy) nie przyznało Grand Prix, a Pierwszą Nagrodę otrzymał Ryszard Socha z legnickiego AKF „Akt” im. Sylwka Bronnego za film „Bolero”.

Afisz kina "Światowid" z zapowiedzią Festiwalu, przygotowany przez ...
    Logo Festiwalu Pol-8 zmodyfikowane przez Lucjana Dalisa przez ...