Źródło Dla Urody

Źródło Dla Urody znajduje się przy ul. Zdrojowej w Świeradowie-Zdroju, w Parku Zdrojowym. W pobliżu znajduje się jeszcze źródło Flinsa i źródło Na Męskość. Jak podaje portal www.sieradowzdroj.pl źródło posiada jedyną w Polsce instalację samowzbudzania źródła w oparciu o zwężki działające bez pomocy pompy elektrycznej a sercem układu jest separator gazu CO2. Za portalem www.polskaniezwykla.pl warto dodać, że to rozwiązanie techniczne opracowali naukowcy z Politechniki Wrocławskiej. Budowa tych trzech ...
Źródło Dla Urody znajduje się przy ul. Zdrojowej w Świeradowie-Zdroju, w Parku Zdrojowym. W pobliżu znajduje się jeszcze źródło Flinsa i źródło Na Męskość. Jak podaje portal www.sieradowzdroj.pl źródło posiada jedyną w Polsce instalację samowzbudzania źródła w oparciu o zwężki działające bez pomocy pompy elektrycznej a sercem układu jest separator gazu CO2. Za portalem www.polskaniezwykla.pl warto dodać, że to rozwiązanie techniczne opracowali naukowcy z Politechniki Wrocławskiej. Budowa tych trzech źródeł (studni) kosztowała około 250 tys. zł, część środków pochodziła z Unii Europejskiej. Źródło ozdabia postać kobiety w stroju z XIX wieku.

Żródełko Dla Urody.
    Żródełko Dla Urody.