2015-2017 - Budowa zespołu szkolno-przedszkolnego

W budowie

Zespół szkolno-przedszkolny powstaje na osiedlu Stabłowice w rejonie ulic Głównej i Karpnickiej. Inwestorem jest gmina Wrocław, a wykonawcą prac firma Skanska S.A. Będzie to największa szkoła we Wrocławiu. W ramach inwestycji powstanie:
- przedszkole 8-oddziałowe z salą wielofunkcyjną dla 200 osób wraz z placem zabaw,
- szkoła podstawowa dla 1200 uczniów, w tym 44 sale lekcyjne, 4 pracownie komputerowe, biblioteka, sala gimnastyczna i sale gimnastyki korekcyjnej, świetlice, zewnętrzne tereny sportowe: ...
- szkoła podstawowa dla 1200 uczniów, w tym 44 sale lekcyjne, 4 pracownie komputerowe, biblioteka, sala gimnastyczna i sale gimnastyki korekcyjnej, świetlice, zewnętrzne tereny sportowe: boisko wielofunkcyjne z EPDM i do piłki nożnej ze sztucznej trawy, bieżnia ze skocznią, plac zabaw dla dzieci szkolnych,
- kuchnia z jadalniami dla przedszkola i szkoły,
- droga dojazdowa ogólnodostępna, ciągi pieszo-jezdne i rowerowe.