Zdjęcia niezidentyfikowane, Głubczyce
Hellrid: AB1935, wskazuje ze Hotel "Deutsches Haus", znajdował się na ulicy AH Strasse 13, pod Josefem Krebsem, także ten adres się pojawia. Czyli dzisiejsza, Moniuszki, niestety nie da się z pocztówek ulicy dojść gdzie to było dokładnie.
Zdjęcia niezidentyfikowane (Wrocław), Wrocław
pavelo: Całkiem możliwe, że ten napis to Heringe. Byłoby dobrze, jakby tak jeszcze sprawdził kol. pietrzepawle w adressbuchach z 1911 lub 1912, czy faktycznie wcześniej też handlowano tam rybami. Jakoś ciężko mi znaleźć inne podobnie wyglądające skrzyżowanie...
Instalacja Paprykarz Szczeciński, ul. Wendy Apolinarego Tadeusza, Szczecin
MacGyver_74: Jeżeli chcesz przypomnieć sobie tamte wrażenia to polecam paprykarz z firmy Łosoś w Ustce. Zachowali oryginalne proporcje. :)
Miejska Szkoła Artystyczna I stopnia im. Konstantego Ryszarda Domagały, ul. Jana Pawła II, Mińsk Mazowiecki
Zdzisław K.: W Krakowie przed wejściem do baru "Vis a Vis" ustawiona jest ławeczka Piotra Skrzyneckiego.
Stacja kolejowa Warszawa Główna, ul. Kolejowa, Warszawa
MacGyver_74: Przeniosłem :)

Zbigniew Waluś
Zbigniew Waluś
Zbigniew Waluś

Do wód ciąg dalszy

Na pamiątkę pobytu Wieniawskiego w Szczawnie, Towarzystwo Muzyczne i Dyrekcja Uzdrowiska ufundowały pomnik.

/ /
Dzisiaj ciąg dalszy opowiadania Zoni Do wód, polecam :)