A
Hala sportowa
D
Zespół Szkolno-Przedszkolny w Szczawnie-Zdroju

Kompleks oświatowo-rekreacyjno-sportowy

W budowie

Pierwotnie (przyp. moose) "realizacja zadania pn.: "Budowa Kompleksu Oświatowo-Sportowo-Rekreacyjnego zlokalizowanego przy ul. Słonecznej w Szczawnie-Zdroju (dz. nr 194/5, 192/5, 195, 263 obr. 1 Szczawno-Zdrój" została podzielona na cztery etapy:
- Etap 1 – Budowa budynku Hali Basenowej wraz z niezbędną infrastrukturą;
- Etap 2 – Budowa budynku Hali Sportowej wraz z niezbędną infrastrukturą;
- Etap 3 – Budowa budynku Gimnazjum z łącznikiem wraz z niezbędną infrastrukturą;
- Etap 4 – Budowa boisk i budynku zaplecza „Orlik 2012” wraz z niezbędną infrastrukturą.

Aktualnie trwają prace przy budowie hali sportowej. Budynek zaprojektowano jako dwubryłowy. Sala sportowa z areną główną umożliwiająca przeprowadzenie zajęć szkolnych i zawodów sportowych w koszykówce, piłce siatkowej, piłce ręcznej, badmintonie, piłce nożnej halowej i sportach walki. Przewidziano widownię dla 300 osób na trybunach stałych (miejsca siedzące) i na galerii (miejsca stojące). Konstrukcja areny głównej umożliwi wykorzystanie jej do organizacji widowiska lub imprezy estradowej.
/Petroniusz na podstawie dokumentacji przetargowej/"

Z uwagi na montaż finansowy z udziałem środków UE i środków UMWD przesunięto realizację poszczególnych etapów:
- Etap 1 - budowa hali sportowej wraz z boiskiem treningowym i bieżnią lekkoatletyczną (Orlik lekkoatletyczny w programie Dolny Śląsk dla Królowej Sportu - zrealizowano w latach 2014-2016
- Etap 2 - budowa krytej pływalni z programu Delfinek - zrealizowano w latach 2018-2020 (w momencie pisania uzupełnienia pływalnia nie była jeszcze otwarta - maj 2020 r.)
- Etap 3 - budowa budynku zespołu szkolno-przedszkolnego - w budowie od początku 2020 r.

/Petroniusz, uzupełnił moose/

Budynek hali składał się będzie z pełnowymiarowej sali sportowej ...
    komentarze: 0
    Parking od strony ul. Mickiewicza, widok wcześniejszy http://dolny-slask.org.pl/4658131,foto.html?idEntity=4436552
    Hala sportowa przy boisku.
    Kompleks sportowy widoczny z ul. Słonecznej.