Jasinek

Johannisthal

Miejscowość Jasinek to część miasta.
Kod GUS TERYT miejscowości Jasinek to 0984249.
Miejscowość podstawowa dla Jasinek to Niemcza. PS. Wg znalezionego na stronie www.kreis-reichenbach.de "Vogelsang hieß um 1262 Meznicovo, das so viel wie „Besitz eines Schwertträgers“ heißt. Im Ort stand bis nach dem Krieg ein "Wasserschloss" (>Ptasi Śpiewsiedziba noszącego miecz<), W tym miejscu do końca wojny był Wodny Zamek). /SyG/
Miejscowość podstawowa dla Jasinek to Niemcza. PS. Wg znalezionego na stronie www.kreis-reichenbach.de "Vogelsang hieß um 1262 Meznicovo, das so viel wie „Besitz eines Schwertträgers“ heißt. Im Ort stand bis nach dem Krieg ein "Wasserschloss" (>Ptasi Śpiew< około 1262 r. nazywał się . Miecznicowo, czyli >siedziba noszącego miecz<), W tym miejscu do końca wojny był Wodny Zamek). /SyG/

Johannisthal -gospoda Elsnera,
    Widok ogólny z kierunku zachodniego w tle zabudowania Niemczy.