2016 - Wypadek przy Borowskiej

Do wypadku doszło przy skrzyżowaniu Borowskiej z Wieczystą. Auto jadące ul. Borowską zostało uderzone w bok, na skutek czego zaczęło się ślizgać i wylądowało na dachu. Zatrzymało się dopiero na wprost wejścia do byłego Technikum Samochodowego. Na tym skrzyżowaniu dochodzi do kilku zdarzeń miesięcznie (często z rowerzystami), ale tak poważne mają miejsce raz, dwa razy w roku. Mieszkańcy od wielu lat zgłaszają ten problem, ale niezmiennie słyszą, że przebudowa skrzyżowania jest w planach przy okazji ...
Do wypadku doszło przy skrzyżowaniu Borowskiej z Wieczystą. Auto jadące ul. Borowską zostało uderzone w bok, na skutek czego zaczęło się ślizgać i wylądowało na dachu. Zatrzymało się dopiero na wprost wejścia do byłego Technikum Samochodowego. Na tym skrzyżowaniu dochodzi do kilku zdarzeń miesięcznie (często z rowerzystami), ale tak poważne mają miejsce raz, dwa razy w roku. Mieszkańcy od wielu lat zgłaszają ten problem, ale niezmiennie słyszą, że przebudowa skrzyżowania jest w planach przy okazji planowanego remontu ul. Wieczystej.

Poszkodowany pojazd
    Poszkodowany pojazd