Plac zabaw Pszczółki Barci

"Plac zabaw Pszczółki Barci" powstał w 2014 r. Jego budowa został sfinansowana ze środków UE ("Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich"). Wykonawcą placu była firma "Magiczna Tęcza" z Papowa Toruńskiego. Nazwa placu została wybrana w konkursie zorganizowanym przez ówczesny urząd gminy.
Obok właściwego placu zabaw, obok znajduje się plac festynowy z 6 drewnianymi altanami i ławkami oraz (od strony drogi do Barcikowiczek) małe boisko piłkarskie z nawierzchnia trawiastą.
W grudniu 2017 r. i maju 2018 r. wymienione zostały daszki (z desek na blachodachówkę) na drewnianych pawilonach.
[wg ]

Plac festynowy i ogródek jordanowski w Barcikowicach