Kolejka przemysłowa wyrobiska Gola Świdnicka - Szczepanów

Kopalnia granitu Gola Świdnicka

Tongrube und Steinbruch Guhlau

Kopalnia granitu Gola Świdnicka to kopalnia odkrywkowa, położona ok. 1 km na południe od miejscowości Gola Świdnicka i ok. 1,5 km na północny zachód od Szczepanowa. Kopalnia posiada certyfikat Zakładowej Kontroli Produkcji ZKP WE na produkcję kruszyw na podsypkę kolejową (nazwa handlowa: tłuczeń kolejowy 31,5/50) zgodny z EN 13450. Kopalnia oferuje następujące kruszywa: piasek granitowy 0/2, mieszanka granitowa 0/5, 0/31,5, 0/63, grys 2/5, 5/8, 8/11, 11/16, 16/22, niesort granitowy 0/10, kliniec ...
Kopalnia granitu Gola Świdnicka to kopalnia odkrywkowa, położona ok. 1 km na południe od miejscowości Gola Świdnicka i ok. 1,5 km na północny zachód od Szczepanowa. Kopalnia posiada certyfikat Zakładowej Kontroli Produkcji ZKP WE na produkcję kruszyw na podsypkę kolejową (nazwa handlowa: tłuczeń kolejowy 31,5/50) zgodny z EN 13450. Kopalnia oferuje następujące kruszywa: piasek granitowy 0/2, mieszanka granitowa 0/5, 0/31,5, 0/63, grys 2/5, 5/8, 8/11, 11/16, 16/22, niesort granitowy 0/10, kliniec granitowy 4/31,5, tłuczeń granitowy 31,5/63, tłuczeń kolejowy 31,5/50, miał 0,2, ultratrwały grys granitowy UTGG 2/8, UTGG 8/16. Wcześniej w tym miejscu znajdowało się wyrobisko gliny (Tongrube), dzisiaj częściowo zalane wodą, jak również kamieniołom (Steinbruch).
/Petroniusz na podstawie i informacji włąsnych/:

Schemat przebiegu kolejki przemysłowej między kopalnią gliny Gola ...