Budynek nr 27-27a (nie istnieje)

Haupt Strasse 4, Warsztat ślusarski Spółdzielni Pracy "Metalowiec"

Nie istnieje

Parter budynku przy ul. Niepodległości 27 w Wałbrzychu zajmował sklep z artykułami kolonialnymi, na piętrze znajdowały się mieszkania. Na planie z roku 1931 budynek jeszcze był zaznaczony. Data wyburzenia domu nie jest znana, obecnie jest w tym miejscu pusta posesja. Zaraz po II wojnie światowej w budynku nr 27 rozpoczął działalność warsztat ślusarski zajmujący się obsługą samochodów, podlegający Ministerstwu Przemysłu, należący do Spółdzielni Pracy "Metalowiec". W warsztacie zatrudnionych było czterech ...
Parter budynku przy ul. Niepodległości 27 w Wałbrzychu zajmował sklep z artykułami kolonialnymi, na piętrze znajdowały się mieszkania. Na planie z roku 1931 budynek jeszcze był zaznaczony. Data wyburzenia domu nie jest znana, obecnie jest w tym miejscu pusta posesja. Zaraz po II wojnie światowej w budynku nr 27 rozpoczął działalność warsztat ślusarski zajmujący się obsługą samochodów, podlegający Ministerstwu Przemysłu, należący do Spółdzielni Pracy "Metalowiec". W warsztacie zatrudnionych było czterech pracowników na stanowiskach robotniczych.

Na lewo nieistniejący budynek nr 27-27a.
    Cztery widoki z różnych odcinków ul. Niepodległości na Podgórzu.