Wohnhäuser mit Bäckerei und Colonialwarenladen

Obiekt składająca się z kilku części. 1. Budynek nr 60a, parterowy ze sklepem. Dawniej był tu sklep kolonialny, należał do Josefa Höhl'a, teraz też prywatny, ogólnospożywczy sklep z agencją Poczty Polskiej. 2. Dom nr 60, dwupiętrowy budynek mieszkalny. Na parterze części północnej, funkcjonowała piekarnia, której właścicielem w 1927 była Marta Höhl (matka, żona, córka Josefa ?). Po piekarni pozostało zakratowane okno i duży komin, na północnej ścianie szczytowej. 3. Dom nr 61, piętrowy budynek ...
Obiekt składająca się z kilku części. 1. Budynek nr 60a, parterowy ze sklepem. Dawniej był tu sklep kolonialny, należał do Josefa Höhl'a, teraz też prywatny, ogólnospożywczy sklep z agencją Poczty Polskiej. 2. Dom nr 60, dwupiętrowy budynek mieszkalny. Na parterze części północnej, funkcjonowała piekarnia, której właścicielem w 1927 była Marta Höhl (matka, żona, córka Josefa ?). Po piekarni pozostało zakratowane okno i duży komin, na północnej ścianie szczytowej. 3. Dom nr 61, piętrowy budynek mieszkalny z mieszkaniami na parterze i poddaszu. Do ściany wschodniej tego budynku, po 1936 r. dobudowano mniejszy, ale podobnej wysokości i dwupiętrowy dom mieszkalny. /SyG/

Ostroszowice. Piekarnia i sklep Josef'a Höhl'a. Fragment pocztówki ...
    Ostroszowice. Pocztówka otrzymana od pana Tadeusza Łazowskiego ...