Platforma widokowa pod Wroną

Wrona (456 m n.p.m.)

Krähen Berg

Wrona, wzgórze reprezentowane w Koronie Sudetów Polskich, jako najwyższe do zdobycia w pasmie Wzgórz Bielawskich.
I tu jest taka mała niekonsekwencja; Wrona ma wysokość 456 m n.p.m. podczas gdy inny wierzchołek w tym paśmie oznaczany na niektórych mapach jako Wacławka ma wysokość 474 m n.p.m. Żeby zaliczyć wzniesienie wystarczy dojechać od Myśliszowa w kierunku Ostroszowic, asfaltową ...
I tu jest taka mała niekonsekwencja; Wrona ma wysokość 456 m n.p.m. podczas gdy inny wierzchołek w tym paśmie oznaczany na niektórych mapach jako Wacławka ma wysokość 474 m n.p.m. Żeby zaliczyć wzniesienie wystarczy dojechać od Myśliszowa w kierunku Ostroszowic, asfaltową drogą i w najwyższym punkcie zaparkować autko na rozwidleniu z leśną drogą. Do szczytu prowadzi żółty szlak, gdzie do przejścia jest około 250 metrów. Więcej informacji; /Krzysztof Bach 2015/

Fragment panoramy Ostroszowic wykonanej ze wzgórza (411), w kierunku ...
    Wrona w widoku z kierunku północnego. Po prawej nowa zabudowa ...