Krasnalka Przedszkolanka (Niezabudka)

Przedszkole nr 56 Duża Niezapominajka

Duża Niezapominajka przy ul. Wałbrzyskiej 2a jest głównym budynkiem Przedszkola nr 56 we Wrocławiu. Budynek powstał w 2010 roku i znajduje się tutaj 6 sal dydaktycznych dla 150 dzieci, sala rekreacyjna, biblioteka, pokój nauczycielski, sala konferencyjna, pralnia oraz catering.

Przedszkole nr 56 we Wrocławiu funkcjonuje w trzech budynkach w różnych częściach Kleciny. Do przedszkola uczęszcza łącznie 464 dzieci w 19 grupach. Druga placówka tzw. "Mała Niezapominajka" znajduje się przy Wałbrzyskiej ...

Przedszkole nr 56 we Wrocławiu funkcjonuje w trzech budynkach w różnych częściach Kleciny. Do przedszkola uczęszcza łącznie 464 dzieci w 19 grupach. Druga placówka tzw. "Mała Niezapominajka" znajduje się przy Wałbrzyskiej 16 . Od momentu uruchomienia placówki w 1991 roku do 2010 roku przedszkole funkcjonowało jedynie przy Wałbrzyskiej 16. Od marca 2016 roku funkcjonuje również trzecia filia przedszkola tzw. "Wielka Niezapominajka" przy ul. Dożynkowej 6a .

Nowy budynek przedszkola - widok od południowego wschodu.
    Przedszkole przy Wałbrzyskiej 2a widziane od tyłu - od strony ...