Park Ułanów

Promenade

Park Ułanów położony jest w obrębie ulic Gdyńskiej, Łukasińskiego, Krętej i Parkowej. Park znajdujący się w północnej części miasta pomiędzy dzielnicami centrum i Zawiszów zajmuje powierzchnię 2,6 ha. W bezpośrednim sąsiedztwie parku znajduje się Fabryka Aparatury Pomiarowej „Pafal” S.A. Teren ten jest mało urozmaicony zarówno pod względem ukształtowania terenu jak i pod względem występującej tutaj roślinności. Na terenie parku możemy spotkać dęby szypułkowe, klony zwyczajne, jesiony, wiązy górskie, ...
Park Ułanów położony jest w obrębie ulic Gdyńskiej, Łukasińskiego, Krętej i Parkowej. Park znajdujący się w północnej części miasta pomiędzy dzielnicami centrum i Zawiszów zajmuje powierzchnię 2,6 ha. W bezpośrednim sąsiedztwie parku znajduje się Fabryka Aparatury Pomiarowej „Pafal” S.A. Teren ten jest mało urozmaicony zarówno pod względem ukształtowania terenu jak i pod względem występującej tutaj roślinności. Na terenie parku możemy spotkać dęby szypułkowe, klony zwyczajne, jesiony, wiązy górskie, klony polne, czy kasztanowce zwyczajne. Na terenie parku znajduje się owiane złą sławą osiedle domów socjalnych, przez świdniczan nazwane " Manhattan". janusz50938

Typowy park miejski z pospolitymi drzewami, jedyną jego " atrakcją" ...
    Postrach Parku Ułanów, socjalne osiedle " Manhattan".