Błogocice

Haindorf

Po 1945 r. dawne Haindorf wchodziło w skład wsi Tłumaczów. Zostało to urzędowo zapisane w M. P. 1950 nr 8 poz. 76 z dn. 15.12.1949; obow. od 23.01.1950 r.: "Błogocice" (ad Tłumaczów), pow. kłodzki; d. niem. "Haindorf". Prawdopodobnie w okresie "bezpowiatowym" przysiółek ten został włączony do wsi Ścinawka Górna. Jest to urzędowo potwierdzone w aktualnym wykazie miejscowości: Dz.U. 2013 poz. 200, obowiązuje od 28.02.2013 roku: Rozporządzenie Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 13.12.2012 roku ...
"Błogocice" (ad Tłumaczów), pow. kłodzki; d. niem. "Haindorf".
Dz.U. 2013 poz. 200, obowiązuje od 28.02.2013 roku: Rozporządzenie Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 13.12.2012 roku w sprawie urzędowego wykazu nazw miejscowości i ich części:
- wieś Ścinawka Górna, gm. Radków, SIMC: 0855061;
- Bemowo, część wsi Ścinawka Górna, SIMC: 085078;