Nazwa

ul. Piastowska

Nowoutworzona ulica (po 1970 r.). Jest przedłużeniem ul. Obywatelskiej w kierunku wschodnim. Zaczyna się od dawnego torowiska Koleii Sowiogórskiej i biegnie równolegle do ul. Władysława Hermana, odzielona od niej zabudową, także nowo powstałej ul. Bolesława Chrobrego. Ulica ta stała się kanwą budowy dużego osiedla domów jednorodzinnych, podzielonego na wspomniane wcześniej ulice, a także innych władców piastowskich: Bolka Świdnickiego, Henryka Brodatego, Henryka Pobożnego, Mieszka I, Władysława Łokietka, ...
Nowoutworzona ulica (po 1970 r.). Jest przedłużeniem ul. Obywatelskiej w kierunku wschodnim. Zaczyna się od dawnego torowiska Koleii Sowiogórskiej i biegnie równolegle do ul. Władysława Hermana, odzielona od niej zabudową, także nowo powstałej ul. Bolesława Chrobrego. Ulica ta stała się kanwą budowy dużego osiedla domów jednorodzinnych, podzielonego na wspomniane wcześniej ulice, a także innych władców piastowskich: Bolka Świdnickiego, Henryka Brodatego, Henryka Pobożnego, Mieszka I, Władysława Łokietka, Bolesława Krzywoustego, Kazimierza Wielkiego i Ziemomysła. /SyG/

Plac rekreacyjny przy ul. Władysława Hermana. Z lewej pozostałość ...