Dom nr 14

Goldenes Lamm, Kirchstrasse 73

W 1924 r. własność Paula Wehse, wzmiankowany w 1912 r. W czasach niemieckich funkcjonował tu gospoda Goldenes Lamm. W 1928 r. prowadzącym gospodę był Otto Kuehnast W latach 1937-1942 mieszkał tu Max Kubon właściciel piwiarni , który prawdopodobnie był właścicielem domu. Po 1945 r. gospoda "Pod 100" Kazimierza Rogowskiego. Z czasem wykonano remont budynku. W 2014 r. wymiana poszycia dachowego . ...
W 1924 r. własność Paula Wehse, wzmiankowany w 1912 r. W czasach niemieckich funkcjonował tu gospoda Goldenes Lamm. W 1928 r. prowadzącym gospodę był Otto Kuehnast W latach 1937-1942 mieszkał tu Max Kubon właściciel piwiarni , który prawdopodobnie był właścicielem domu. Po 1945 r. gospoda "Pod 100" Kazimierza Rogowskiego. Z czasem wykonano remont budynku. W 2014 r. wymiana poszycia dachowego . Obecnie zarządzany przez wspólnotę mieszkaniową. Z. Waluś.

Do "Złotego Baranka" zaprasza rzeźnik Paul Wehse.
    Informacja właściciela domu Paula Wehse w lądeckiej prasie.
    Otto Kuehnast z żoną zaprasza na świniobicie.
    komentarze: 0
    Max Kubon z żoną zapraszają na piwo Bock https://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%BAlak_(gatunek_piwa). ...
    Pani Kubon zaprasza na kawę do swojej gospody.
    Dom nr 14. W przeszłości działała tu gospoda.