Pomnik upamiętniający 60. rocznicę powołania Akademii Medycznej

W roku 2010 na placu przed Katedrą i Zakładem Anatomii Prawidłowej Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu postawiono pomnik upamiętniający 60 rocznicę powołania Akademii Medycznej. Na wyszlifowanej stronie kamienia umieszczono tekst: "1950-2010 Założycielom uczelni, nauczycielom akademickim, kontynuatorom europejskich tradycji polskiej medycyny, naukowym i duchowym przewodnikom studenckiej wspólnoty z wyrazami czci i należnego hołdu w 60. rocznicę powołania Akademii Medycznej im. ...
W roku 2010 na placu przed Katedrą i Zakładem Anatomii Prawidłowej Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu postawiono pomnik upamiętniający 60 rocznicę powołania Akademii Medycznej. Na wyszlifowanej stronie kamienia umieszczono tekst: "1950-2010 Założycielom uczelni, nauczycielom akademickim, kontynuatorom europejskich tradycji polskiej medycyny, naukowym i duchowym przewodnikom studenckiej wspólnoty z wyrazami czci i należnego hołdu w 60. rocznicę powołania Akademii Medycznej im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. 26.06.2010 r. Rektor i Senat, studenci Akademii Medycznej".

Pomnik upamiętniający 60 rocznicę powołania Akademii Medycznej.
    Pomnik upamiętniający 60. rocznicę powołania Akademii Medycznej, ...