Kaplica Nawiedzenia św. Elżbiety (planowana)

Nie istnieje

Kaplica Nawiedzenia św. Elżbiety – do chwili obecnej nie wybudowano jej jeszcze. W planowanym miejscu postawienia kaplicy stoi drewniany krzyż, obok którego na blasze jest namalowana scena przedstawiająca św. Elżbietę i odwiedzającą ją Marię. W ostatnich latach podnoszą się głosy postulujące wybudowanie brakujących kaplic, niestety problemy finansowe ojców opiekujących się klasztorem nie pozwalają na realizację tego przedsięwzięcia. Zawsze są ważniejsze wydatki związane z bieżącymi remontami klasztoru ...
Kaplica Nawiedzenia św. Elżbiety – do chwili obecnej nie wybudowano jej jeszcze. W planowanym miejscu postawienia kaplicy stoi drewniany krzyż, obok którego na blasze jest namalowana scena przedstawiająca św. Elżbietę i odwiedzającą ją Marię. W ostatnich latach podnoszą się głosy postulujące wybudowanie brakujących kaplic, niestety problemy finansowe ojców opiekujących się klasztorem nie pozwalają na realizację tego przedsięwzięcia. Zawsze są ważniejsze wydatki związane z bieżącymi remontami klasztoru i kościoła.

W miejscu, gdzie wg kolejności tajemnic różańcowych powinna stać ...
    Kaplica Nawiedzenia św. Elżbiety (planowana).