Inwestor: PKP S.A. Wykonawca: Oz Bud . Data rozpoczęcia: 04.2010r. Planowane zakończenie: przełom 2010/2011r. Modernizacja obejmie dworzec oraz zlokalizowany w pobliżu budynek dawnej ekspedycji towarowej. W budynku dworca zostanie zlokalizowana poczekalnia, a także toalety. Natomiast dawny magazyn ekspedycji będzie przeznaczony pod działalność handlowo-usługową. Generalny remont przejdą pomieszczenia ogólnodostępne i klatki schodowe. Odświeżona zostanie również elewacja wykonana z cegły klinkierowej ...
Inwestor: PKP S.A.
Wykonawca: Oz Bud .
Data rozpoczęcia: 04.2010r.
Planowane zakończenie: przełom 2010/2011r.
Modernizacja obejmie dworzec oraz zlokalizowany w pobliżu budynek dawnej ekspedycji towarowej. W budynku dworca zostanie zlokalizowana poczekalnia, a także toalety. Natomiast dawny magazyn ekspedycji będzie przeznaczony pod działalność handlowo-usługową. Generalny remont przejdą pomieszczenia ogólnodostępne i klatki schodowe. Odświeżona zostanie również elewacja wykonana z cegły klinkierowej wraz z wiatą przylegającą do budynku dworca. W celu uniknięcia dewastacji elewacja zostanie zabezpieczona środkiem antygraffiti. Wymienione zostaną również instalacje, stolarka okienna i drzwiowa, wykonane zostanie ocieplenie budynku.
Obiekt po modernizacji będzie w pełni dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych, a także objęty monitoringiem.
Inwestycja finansowana jest ze środków budżetowych oraz własnych PKP S.A.
[za: ]