Bazylika archikatedralna św. Jakuba Apostoła, ul. Świętego Jakuba Apostoła, Szczecin
LEWRO: Za komentarz do zdjęcia mógłby posłużyć poniższy fragment artykułu w Wikipedii: "Pod koniec XIX w. rozpoczęto generalną renowację świątyni. W jej ramach powstał (1894) nowy, smukły hełm o wysokości 119 m wieńczący katedralną wieżę, kościół wyposażony został w instalację elektryczną i grzewczą. W trakcie prac doszło do katastrofy budowlanej – zawaleniu uległ dobudowywany hełm wieży".
ul. Wyszyńskiego Stefana, ks. kard., Szczecin
blatro: Zmniejszone - wedle życzenia,
Zbiory, Kraków
sawa: Łańcuch złoty (Nr 2) złożony jest z siedmdziesięciu i jednego ogniw okrągłych i siedmdziesięciu spłaszczonych. Każde ogniwo większe, waży dwa gramy, mniejsze jeden gram, cały wykuty jest ze złota i waży gramów 212. Ten łańcuch (dziś w jednym z bogatych zbiorów Paryzkich przechowany), aż do końca zeszłego wieku był własnością. Akademii Krakowskiej; sądzą, że darowała go królowa Jadwiga szczególna opiekunka ...
Dworzec Wałbrzych Towarowy (dawny), ul. Nowy Świat, Wałbrzych
Daniel Piotrowski: Internety piszą, że "Coal Apartments" mają powstać w budynku !