Wesołe miasteczko

Nie istnieje

Wesołe miasteczko stanowiło integralną część Wystawy Ziem Odzyskanych. Położone było we wschodniej części ekspozycji "B" czyli Wystawy Gospodarczo - Społecznej i zajmowało teren obecnego boiska "IKS Ślęza". Organizatorem wesołego miasteczka była Naczelna Dyrekcja Widowiskowa w Łodzi. Swoją działalnością obejmowało imprezy mechaniczne w postaci karuzel, kolejki itp, oraz imprezy sportowo - rozrywkowe, imprezy artystyczne, rewie na otwartej scenie, zabawy ludowe połączone z iluminacja oraz pokazami ...
Wesołe miasteczko stanowiło integralną część Wystawy Ziem Odzyskanych. Położone było we wschodniej części ekspozycji "B" czyli Wystawy Gospodarczo - Społecznej i zajmowało teren obecnego boiska "IKS Ślęza". Organizatorem wesołego miasteczka była Naczelna Dyrekcja Widowiskowa w Łodzi. Swoją działalnością obejmowało imprezy mechaniczne w postaci karuzel, kolejki itp, oraz imprezy sportowo - rozrywkowe, imprezy artystyczne, rewie na otwartej scenie, zabawy ludowe połączone z iluminacja oraz pokazami ogni sztucznych.
bonczek/hydroforgroup/2010

Karuzela na terenach WZO