Warsztaty szkolne - Zespół Szkół Ekonomicznych im. Jana Pawła II w Głogowie

Ladwirtschaftliche Berufsschule, Res.-Laz. Landwirtschaftsschule

pocz. XX wieku

Budynek wybudowany w I ćw. XX w. z przeznaczeniem na szkołę rolniczą.
Powojenna , szkolna historia obiektu rozpoczyna się 01. 09. 1956 r. otwarciem Zasadniczej Szkoły Zawodowej. W budynku mieści się szkoła, warrsztaty oraz internat dla uczniów.
- 01. 09. 1959 r. szkoła zmienia nazwę na ZSZ nr 2
- 01. 09. 1961 r. w budynku rozpoczyna działalność Technikum Ekonomiczne oraz Technikum Gastronomiczne
- w 1972 r w wyniku reorganizacji szkolnictwa w skład ZSZ wchodzi wiele typów szkół o różnych specjalnościach ...
- w 1972 r w wyniku reorganizacji szkolnictwa w skład ZSZ wchodzi wiele typów szkół o różnych specjalnościach oraz poziomach edukakcyjnych
- w 1974 r. szkoła zmienia nazwę na Zespół Szkół Ekonomicznych
- 1983 r. rozwiązano internat a z sali budynku korzystali uczniowie szkół podstawowych nr 1 i 8 , potem Miejskiego Zespołu Ekonomiczno - Administracyjnego Szkół. Po jego rozwiązaniu budynek powraca do Zespołu Szkół Ekonomicznych pełniąc do chwili obecnej funkcję warsztatów szkolnych.

Dawna Szkoła Rolnicza. Obecnie warsztaty szkolne Zespołu Szkół ...
    Dawna Szkoła Rolnicza i lazaret. Obecnie warsztaty szkolne Zespołu ...