Hala produkcyjna Fagor Mastercook (dawna)

Turnhalle (Hala sportowa)

Pierwotnie była to hala sportowa (Turnhalle) wybudowana w roku 1913. Historia powojenna obiektu nie jest mi znana. Wiadomo natomiast, że w roku 1976 miejscowy zakład przyłączono do Wrocławskich Zakładów Metalurgicznych. Pojawiła się wówczas nowa nazwa przedsiębiorstwa Zakłady Sprzętu Grzejnego "Predom-Wrozamet". Ostatnia znana nazwa przedsiębiorstwa to Fagor Mastercook. Na www.forum.wasosz.net/ w poście z dnia 21.01.2012r. czytamy: "W dniu 30.01 2012 zlikwidowany ...
Pierwotnie była to hala sportowa (Turnhalle) wybudowana w roku 1913. Historia powojenna obiektu nie jest mi znana. Wiadomo natomiast, że w roku 1976 miejscowy zakład przyłączono do Wrocławskich Zakładów Metalurgicznych. Pojawiła się wówczas nowa nazwa przedsiębiorstwa Zakłady Sprzętu Grzejnego "Predom-Wrozamet". Ostatnia znana nazwa przedsiębiorstwa to Fagor Mastercook. Na www.forum.wasosz.net/ w poście z dnia 21.01.2012r. czytamy: "W dniu 30.01 2012 zlikwidowany zostanie "Wrozamet" w Wąsoszu a cała produkcja będzie przeniesiona do Wrocławia. Tak kończy się kilkudziesięcioletnia historia tego zakładu, dającego zatrudnienie wielu naszym mieszkańcom." Obecnie zakład wygląda na opuszczony.

Dawna hala gimnastyczna przy dawnej ul. św. Józefa obecnie hala ...
    Dawna hala sportowa w Wąsoszu (Turnhalle).