Wnętrza
Piwnica Wałbrzyska

Kamienica nr 22

Trzecia siedziba Zakładu Robót Górniczych w Wałbrzychu

Kamienica nr 22 przy ul. Dmowskiego w Wałbrzychu to trzecia siedziba Zakładu Robót Górniczych w Wałbrzychu. W roku 1957 budynek przeszedł gruntowną przebudowę wraz z dobudowaniem III piętra. Obecnie w budynku funkcjonuje kancelaria prawna oraz komornik sądowy przy Sądzie Rejonowym w Wałbrzychu ale większą część budynku zajmuje Spółka Restrukturyzacji Kopalń Spółka Akcyjna w Bytomiu Oddział w Dąbrowie Górniczej, Zakład Kopalnie Węgla Kamiennego w całkowitej likwidacji, Rejon Kopalni Węgla Kamiennego ...
Kamienica nr 22 przy ul. Dmowskiego w Wałbrzychu to trzecia siedziba Zakładu Robót Górniczych w Wałbrzychu. W roku 1957 budynek przeszedł gruntowną przebudowę wraz z dobudowaniem III piętra. Obecnie w budynku funkcjonuje kancelaria prawna oraz komornik sądowy przy Sądzie Rejonowym w Wałbrzychu ale większą część budynku zajmuje Spółka Restrukturyzacji Kopalń Spółka Akcyjna w Bytomiu Oddział w Dąbrowie Górniczej, Zakład Kopalnie Węgla Kamiennego w całkowitej likwidacji, Rejon Kopalni Węgla Kamiennego „Wałbrzych – Nowa Ruda”.

Trzecia siedziba Zakładu Robót Górniczych w Wałbrzychu - ul. Dmowskiego ...
    Zasłużonym pracownikom wręczano też książki z historią zakładu.