Most Carla Friedricha von Kulmiza

2010 - 2011 Budowa łącznika autostradowego

Wiadukt (Piotrowice Św. / Żarów)

Łącznik autostradowy (Żarów - Świdnica)

Inwestycja pn. "Budowa drogi powiatowej nr 3396D na odcinku pomiędzy drogą krajową nr 5 a drogą wojewódzką nr 382 i ul. Stęczyńskiego w Świdnicy", została zrealizowana w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007-2013. Długość wybudowanego odcinka drogi to 13,76 km.

26.04.2010 r. została podpisana umowa na realizację ze zwycięzcą przetargu na generalnego wykonawcę - konsorcjum firm: Heilit +Woerner Budowlana Sp. z o.o. i Strabag Sp. z o.o. Całkowity ...

26.04.2010 r. została podpisana umowa na realizację ze zwycięzcą przetargu na generalnego wykonawcę - konsorcjum firm: Heilit +Woerner Budowlana Sp. z o.o. i Strabag Sp. z o.o. Całkowity koszt inwestycji wyniósł 130 mln zł i zakończy się w pod koniec 2011 r.

Żarów, widok z mostu Carla Friedricha von Kulmiza na oddaną do ...
    Łącznik autostradowy ze Świdnicy w kierunku Żarowa na wysokości ...