2010 - Przebudowa ulicy Łukowej

Prace, których rozpoczęcie planowano na marzec 2010 roku zrealizowało wyłonione w przetargu konsorcjum, którego liderem jest świdnicka firma Steinbudex . Zgodnie z założeniami przebudowy całkowicie wymieniono istniejącą nawierzchnię z kostki betonowej na naturalną z kostki i płyt kamiennych , wybudowano fontannę , wymieniono oświetlenie uliczne , a także pojawiły się nowe elementy tzw. małej architektury: ławki, kosze na śmieci, stojaki na rowery, klomby na zieleń uliczną - drzewa i krzewy. W ...
Prace, których rozpoczęcie planowano na marzec 2010 roku zrealizowało wyłonione w przetargu konsorcjum, którego liderem jest świdnicka firma Steinbudex . Zgodnie z założeniami przebudowy całkowicie wymieniono istniejącą nawierzchnię z kostki betonowej na naturalną z kostki i płyt kamiennych , wybudowano fontannę , wymieniono oświetlenie uliczne , a także pojawiły się nowe elementy tzw. małej architektury: ławki, kosze na śmieci, stojaki na rowery, klomby na zieleń uliczną - drzewa i krzewy. W ramach prac wymieniono kanalizację deszczową oraz sanitarną . Na przebudowę tej reprezentacyjnej części miasta Świdnica otrzyma unijną dotację w wysokości 1,69 mln zł. Całość prac będzie kosztowała 2,88 mln zł .źródło : . janusz50938

Przebudowa ul. Łukowej zrealizowana została w ramach programu ...
    Maleńka fontanna na przebudowanej ulicy Łukowej ( tylko wymieniono ...