Otwarcie odrestaurowanej Synagogi

Odzyskana przez Gminę Wyznaniową Żydowską we Wrocławiu w kwietniu 1996 roku była w stanie ruiny. Została ona częściowo odbudowana z dotacji Fundacji Współpracy Polsko - Niemieckiej, która przeznaczyła środki na I etap prac. W latach następnych prowadzono dalsze remonty.
Obecnie Synagoga żyje. Odbywają sie w niej uroczystości związane ze świętami żydowskimi, często występuje Chór synagogi "Pod Białym Bocianem", a w każdą ostatnią sobote miesiąca odbywa sie koncert hawdalowy. Synagoga ta jest największą ...
Obecnie Synagoga żyje. Odbywają sie w niej uroczystości związane ze świętami żydowskimi, często występuje Chór synagogi "Pod Białym Bocianem", a w każdą ostatnią sobote miesiąca odbywa sie koncert hawdalowy. Synagoga ta jest największą w Polsce, a jedną z największych w Europie. W przyszłości będzie najważniejszym elementem centrum żydowskiego we Wrocławiu.
W ostatnim etapie do odrestaurowania przyczyniła się fundacja Bente Kahan.

Uroczystość otwarcia odrestaurowanej Synagogi pod Białym Bocianem.