Wnętrza kawiarni

Restaurant des Hotels Schwarzer Bär

Wnętrza dawnej restauracji hotelu "Schwarzer Bär", obecnie kawiarni "Pod łabędziem". PS Przed 2006 r. kawiarnia mieściła w budynku Rynek 17 (dawny hotel "Zur weisen Schwan") i jej nazwa nawiązywała do nazwy przedwojennej. Po przeniesieniu jej na drugą stronę Rynku, właściciele chcieli początkowo, dla kawiarni w nowej lokalizacji przyjąć nazwę "Czarny Niedźwiedź", aby także było nawiązanie do przedwojennej nazwy, jednak administracyjne koszty zmiany były zbyt wysokie, dlatego pozostawili nazwę ...
Wnętrza dawnej restauracji hotelu "Schwarzer Bär", obecnie kawiarni "Pod łabędziem". PS Przed 2006 r. kawiarnia mieściła w budynku Rynek 17 (dawny hotel "Zur weisen Schwan") i jej nazwa nawiązywała do nazwy przedwojennej. Po przeniesieniu jej na drugą stronę Rynku, właściciele chcieli początkowo, dla kawiarni w nowej lokalizacji przyjąć nazwę "Czarny Niedźwiedź", aby także było nawiązanie do przedwojennej nazwy, jednak administracyjne koszty zmiany były zbyt wysokie, dlatego pozostawili nazwę z poprzedniego adresu firmy. Na podstawie rozmowy z właścicielami obiektu. /SyG/

Kamienica nr 32, dawniej hotel Schwarzer Bär obecnie kawiarnia ...
    Niemcza. Wnętrze hotelu Schwarzer Bär. Właściciel Paul Brommer.