Centrum rozrywki Hilife

Stołówka Silesiany, Restauracja Parkowa

Obiekt budowany około 10 lat przez zakład "Silesiana" z przeznaczeniem na stołówkę zakładową dla 4,5-tysięcznej
załogi, która musiała w czynie społecznym (za darmo), produkować tkaniny, gdzie dochód ze sprzedaży szedł na budowę. Trzeba zaznaczyć że odbywało się to zazwyczaj w sobotę po 18 godz. lub w niedzielę. Stołówka została oddana do użytku na początku lat osiemdziesiątych XX w.
Funkcjonowała do końca lat dziewięćdziesiątych, następnie została sprzedana w ręce prywatne. Gdzie stała się restauracją ...
Funkcjonowała do końca lat dziewięćdziesiątych, następnie została sprzedana w ręce prywatne. Gdzie stała się restauracją ,,Parkowa,, i sklepem meblowym, a z tyłu istniała hurtownia rybna. Po następnej zmianie właściciela i małym remoncie została przekształcona w centrum rozrywki ,,Hilife,,. W centrum miesci się sześć torów do kręgli, kilka stołów bilardowych oraz tradycyjne piłkarzyki, kawiarnia, restauracja itp. Krzysztof Bach

Powódź w Dzierżoniowie. Zdjęcie z dnia 18.06.1979 r. godz. 9.00. ...
    Dawna stołówka "Silesiany". To zdjęcie mimo gorszej jakości dodałem, ...