Odcinek Siechnice - Żerniki Wrocławskie (WOW)

Most nad Oławą (WOW)

2013 - 2014 Budowa odcinka Siechnice - Żerniki Wrocławskie

Otwarcie Wschodniej Obwodnicy Wrocławia

Wschodnia Obwodnica Wrocławia

Trasa Bielany - Łany - Długołęka, Via Romana

Wschodnia Obwodnica Wrocławia (WOW) – budowana etapami obwodnica biegnąca przez tereny powiatu wrocławskiego wzdłuż południowej i wschodniej granicy Wrocławia, sporadycznie przechodząca przez obszar miasta. Wraz z Autostradową Obwodnicą Wrocławia A8 oraz tzw. Łącznikiem Długołęka i fragmentem autostrady A4 tworzyć będzie zamknięty pierścień o średnicy 15–20 km. Droga ma mieć status drogi wojewódzkiej i ma służyć zarówno lepszemu wzajemnemu skomunikowaniu silnie rozwijających się miejscowości powiatu ...
Wschodnia Obwodnica Wrocławia (WOW) – budowana etapami obwodnica biegnąca przez tereny powiatu wrocławskiego wzdłuż południowej i wschodniej granicy Wrocławia, sporadycznie przechodząca przez obszar miasta. Wraz z Autostradową Obwodnicą Wrocławia A8 oraz tzw. Łącznikiem Długołęka i fragmentem autostrady A4 tworzyć będzie zamknięty pierścień o średnicy 15–20 km. Droga ma mieć status drogi wojewódzkiej i ma służyć zarówno lepszemu wzajemnemu skomunikowaniu silnie rozwijających się miejscowości powiatu leżących na południowo-wschodnim obrzeżu Wrocławia, jak i części ruchu tranzytowego.

Most w Łanach w trakcie budowy. W maju 2010 r. prace zostały wstrzymane ...
    Początek odcinka Siechnice-Łany budowany przez SKANSKą . Widok ...