Kamienica nr 23-24 (dawna)

Weinhandlung / Weinstuben Hermann Prasse

Nie istnieje

Kakao. Herbata. Kawa. Własna palarnia kawy. Wyroby tytoniowe. Wina. Winiarnia. Mohrenstraße 23/24 = ob. ul. Garncarska, róg ul. Słodowej. Za:

AB1913: Hermann Prasse C.A. Geboth & Co. Nachflg., Kolonialwaren-, Delikatessen-, Zigarren-, Wein- und Widhandlung, Weinstuben "Alt Glogau", Mohrenstrasse 23-24.
AB1930: Hermann Prasse C.A. Geboth & Co. Nachflg., Inh. Hermann Prasse, Weinhandlung, Weinstuben, Spezialgeschäft ...

AB1930: Hermann Prasse C.A. Geboth & Co. Nachflg., Inh. Hermann Prasse, Weinhandlung, Weinstuben, Spezialgeschäft für Kaffee, Tee, Kakao, Mohrenstrasse 23-24.
AB1936: Hermann Spez.-Gesch. Kaffe Tee Kakao Weinhandlung Weinstuben, Mohrenstrasse 23-24.

Widok na Mälzstrasse, obecną ulicę Słodową.